Komunikat o stosowaniu plików cookies

W celu usprawnienia funkcjonowania witryny www.cushmanwakefield.pl, korzystamy z technologii plików cookies. Jeśli nie chcesz aby pliki cookies były instalowane na Twoim komputerze zmień ustawienia swojej przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki oraz Polityką Plików Cookies.


Allo Allo i Sokołyk – Galeria Północna rozszerza ofertę gastronomiczną

Galeria Północna
Kliknij, aby powiększyć

Do grona najemców gastronomicznych Galerii Północnej dołączyły dwa nowe lokale – pijalnia soków Sokołyk, oferująca zdrowe napoje i przekąski oraz Allo Allo, bistro i piekarnia ze świeżo wypiekanym pieczywem. W obu transakcjach międzynarodowa firma doradcza Cushman & Wakefield reprezentowała wynajmującego Grupę GTC.  

Nowi najemcy uzupełnią grono marek, takich jak Pizza Hut, Bierhalle czy Salad Story, które będą miały swoje lokale w pierwszym wielkopowierzchniowym centrum handlowo-rozrywkowym na warszawskiej Białołęce. Całkowita powierzchnia przeznaczona pod restauracje oraz kawiarnie w Galerii Północnej to około 2 400 m². Większość z nich zlokalizowana zostanie w strefie Food Court, znajdującej się na drugim piętrze obiektu z widokiem na zielony dach. W odróżnieniu od innych galerii handlowych, dach Galerii Północnej będzie pełnił funkcję rekreacyjną i stanowił przestrzeń dla różnego rodzaju wydarzeń. Wyjątkiem na tle innych obiektów handlowych jest także wyposażenie części lokali gastronomicznych zlokalizowanych na parterze w oddzielne wejście od strony ulicy.

Nowe lokale to propozycja przede wszystkim dla osób szukających miejsca na szybką przekąskę podczas zakupów, zdrowe śniadanie lub niezobowiązujący lunch. Allo Allo to klimatyczny lokal typu boulangerie, oferujący świeżo wypiekane pieczywo przez cały dzień. Piekarnia i bistro zajmie lokal na parterze. Własne wejście od ulicy umożliwi wydłużenie godzin funkcjonowania Allo Allo, zaś ogródek umili posiłki. Sokołyk to zaś zdrowa propozycja dla rodzin hołdujących idei superfoods. Marka stała się znana między innymi dzięki autorskim recepturom koktajli. Jestem przekonana, że obydwa punkty doskonale uzupełnią obecną ofertę gastronomiczną Galerii Północnej
powiedziała Kinga Sistermann, Leasing Director w GTC

Allo Allo to oryginalne połączenie bistro oraz piekarni, oferującej wypieki inspirowane włoskimi, francuskimi i polskimi recepturami. Koncepcja lokalu nawiązuje do francuskiego „boulangerie” czyli piekarni serwującej świeżo wypiekane pieczywo zarówno na miejscu, jak i na wynos. Ofertę piekarni uzupełnią ciekawe propozycje lunchowe, aromatyczna kawa i atrakcyjne menu z produktami bezglutenowymi. Allo Allo sprzyja wielu okazjom – śniadanie lub lunch podczas zakupów, spotkanie służbowe w ciekawej lokalizacji czy wieczór przy lampce wina. Przyjazna atmosfera, miła obsługa oraz przestronny ogródek uczynią miejsce przyjaznym także dla rodzin z dziećmi. Allo Allo wyróżnia się także pod względem lokalizacji. Bistro i piekarnia zajmie lokal na parterze z osobnym wejściem od strony chodnika i ścieżki rowerowej, co pozwoli na funkcjonowanie lokalu niezależnie od godzin pracy centrum handlowego.

„Sokołyk” Pijalnia Soków to idealne miejsce dla osób ceniących zdrowych styl życia i dbających o kondycję fizyczną. Menu to przede wszystkim szeroki wybór soków i koktajli warzywno-owocowych, ale również zdrowe desery sezonowe, świeże sałatki oraz warzywno-owocowe smakołyki. W trosce o wysoką jakość używanych produktów, posiłki powstają na bazie warzyw i owoców pochodzących z polskich sadów i pól, a cytrusy i owoce egzotyczne sprowadzane są bezpośrednio od importera. Lokal w Galerii Północnej będzie szóstym punktem sieci na mapie Warszawy. W każdym z nich Sokołyk zyskuje rzeszę sympatyków, hołdujących zasadzie „Żyj zdrowo i kolorowo – bądź pozytywnie zakręcony”.

Bistro i kawiarnia Allo Allo zajmie lokal o powierzchni 176 mkw. z osobnym wejściem od ulicy i ogródkiem. Sokołyk wynajął 35 mkw., zlokalizowanych na pierwszym piętrze Galerii Północnej. Obydwie transakcje wspierali eksperci agencji Cushman & Wakefield.